TRAŽIŠ NEŠTO ODREĐENO?

TRAŽIŠ NEŠTO ODREĐENO?

Na što se odnosi tvoje pitanje?
Ova pitanja se često ponavljaju. Postoji velika mogućnost da ćeš niže pronaći odgovor na svoje pitanje.

 • OPĆE

  1. Zašto su sastojci ispisani na engleskom jeziku?

   Popis sastojaka omogućuje ljudima koji pate od alergija provjeru sadrži li proizvod tvari koje ne podnose najbolje prije kupnje. To je jedino moguće uz istovjetne oznake u čitavoj Europi.

   Iz tog razloga je Međunarodni savjet sastavio nomenklaturu (INCI: Međunarodna nomenklatura kozmetičkih
   sastojaka) koju su dužni koristiti svi proizvođači kozmetičkih proizvoda. Imaš li pitanje o pojedinom sastojku, kontaktiraj nas izravno. Rado ćemo ti dati više informacija.

  2. Kako se testira podnošljivost NIVEA MEN proizvoda?

   Podnošljivost naših proizvoda na koži se pomno testira prije lansiranja na tržište. Ovi testovi se provode od strane našeg odjela za testiranje i dodatno od strane nezavisnih instituta. Ipak, nije uvijek moguće u potpunosti isključiti mogućnost neželjene reakcije koju uzrokuje individualna preosjetljivost na određeni sastojak.

  3. Proizvodi koji ne sadrže alkohol: Je li proizvod uistinu bez alkohola čak i ako je, na primjer, cetil alkohol naveden među sastojcima?

   U kemiji postoji grupa tvari koje se zovu alkoholi. Njihova fizička stanja se razlikuju, od tekućina do krutih tvari, a svaki ima i zasebna svojstva. Kada na proizvodu piše "bez alkohola" to se odnosi na etilni alkohol koji je sastavni dio alkoholnih pića.

   U kozmetičkim proizvodima, etilni alkohol ima osvježavajuće i revitalizirajuće djelovanje. U punom popisu sastojaka na pakiranju, etilni alkohol je naveden kao "alkohol" ili "alkohol, denat". Alifatski alkoholi (npr. cetearil alkohol ili lanolin alkohol) su tvari čvrstoga agregatnog stanja. Oni se upotrebljavaju, na primjer, kao emulgatori s njegujućim učinkom koji proizvodu pružaju potrebnu konzistenciju.

  4. Koliki je postotak vode u kremama/losionima?

   Postotak vode u svim emulzijama na tržištu (neovisno o proizvođaču) je između 70 i 90%. Posljednja znanstvena istraživanja pokazala su da hidratantni učinak smanjuje osjetljivost osjetljive kože. Količina vode u NIVEA kremi je oko 70%. To je emulzija vode u ulju.

   NIVEA krema popularna je već desetljećima zahvaljujući izvrsnoj podnošljivosti na koži i izvrsnim njegujućim svojstvima.

 • BRIJANJE

  1. Što je bolje: mokro ili suho brijanje?

   Ovisi o stanju vaše kože i na što ste se naviknuli (npr. suho brijanje preporučuje se osobama koje pate od kroničnih akni). Prednost brijanja na mokro je temeljito brijanje, a prednost brijanja na suho je brzina i prikladnost. U oba slučaja trebali biste pomoći koži da se nakon brijanja brže obnovi uporabom odgovarajuće njege nakon brijanja: npr. losion nakon brijanja obogaćen hidratantnim tvarima i vitaminima. 

   Za mokro i suho brijanje u jedno koristite Philips Moisturizing Shaving System - električni brijači aparat koji u sebi sadrži NIVEA MEN stručno znanje o njezi kože.

  2. Što ako se porežem?

   Hladna voda često je dovoljna da zaustavi male posjekotine i krvarenje. Antibakterijska olovka može pomoći zaustaviti jače krvarenje (dostupna u ljekarnama).

  3. Moja koža je puna crvenih mrlji nakon brijanja. Što je uzrok tome?

   Uzroci tome mogu biti raznoliki:
   Brijete li se u smjeru suprotnom od smjera rasta dlaka? 
   Pritišćete li prečvrsto oštricu uz kožu?
   Koristite li proizvode nakon brijanja koji sadrže snažne mirise?
   Brišete li kožu snažnim trljanjem ručnika ili nježno prislanjate ručnik i tako upijate višak tekućine?
   Koristite li električni brijač i njime čupate korijen iz kože?

   Sve ovo se često radi i u donjem dijelu tijela ... konzultirajte se s dermatologom ukoliko se ovaj problem nastavi javljati.

  4. Često mi urastaju dlačice na licu. Zbog čega se to događa i kako to mogu izbjeći?

   Urasle dlačice na licu često su posljedica nepravilnog brijanja.

   Pravilo broj 1 pri mokrom brijanju: nikada se nemojte brijati u smjeru suprotnom od rasta dlačica! Ako se brijete u svim smjerovima, tako brzo čupate dlačice iz kože uzrokujući nepotreban stres za kožu i moguću upalu. Dlačice vrlo rožnate kože izrastaju još teže – one ostaju pod površinom kože i rastu prema unutra.

   Savjet: redoviti piling uklanja mrtve stanice kože. Za kraj: Ako je vaša koža u posebno lošem stanju, takva situacija može poremetiti folikule dlačica i katkad njihov smjer rasta, što uzrokuje njihovo urastanje. Urasle dlačice na licu mogu se ukloniti pincetom (oprezno!) – ali samo ako se oko dlačice nije formirao crveni kružić. U tom slučaju savjetujte se s dermatologom.

  5. Koja je razlika između gela za brijanje, pjene i krema?

   Odabir proizvoda za brijanje stvar je osobnog ukusa.

   Prednost pjene za brijanje je ta da se brzo upotrijebi izravno nakon što je istisnemo iz bočice. 

   S druge strane, gel za brijanje istisne se na ruku, a da ne moramo protresti bočicu. Kada ga kružnim pokretima protrljamo među prstima, dobije se velika količina pjene za brijanje iz istisnute male količine

   Brijanje s kremom za brijanje klasični je pristup, a za njega je potrebna četkica za brijanje. Radeći kružne pokrete navlaženom četkicom, razvit će se kremasta pjena.

 • NJEGA NAKON BRIJANJA

  1. Sadrži li NIVEA MEN linija proizvode nakon brijanja bez alkohola?

   Da! NIVEA MEN Sensitive linija posebno je osmišljena za potrebe osjetljive kože (bijelo pakiranje).

  2. Mogu li izbjeći korištenje losiona nakon brijanja?

   Ako je nužno – ali losion nakon brijanja dobro nadopunjuje brijanje. Svakodnevno brijanje uzrokuje dodatni stres za lice, no uporabom odgovarajuće njege nakon brijanja se može umanjiti.

   Njegujući losioni nakon brijanja iz asortimana NIVEA  MEN kožu obogaćuju lipidima koji je njeguju i čine glađom, a vitamini i provitamini štite kožu te potiču proces obnove.

  3. Moja koža je iznimno osjetljiva - koristim li losion nakon brijanja, koža me peče. Postoji li drugi proizvod koji bih mogao koristiti?

   Da. Osjećaj peckanja uzrokuje visoka količina alkohola i mirisa u proizvodu nakon brijanja. Pokušajte nanijeti proizvod koji ne sadrži miris i alkohol – i stoga je nježan prema koži.

  4. Koristim losion nakon brijanja. Je li normalno da me koža peče nakon svake uporabe?

   Ne, naravno da nije. Osjećaj peckanja uzrokuje alkohol koji se nalazi u većini losiona nakon brijanja. S obzirom na to da je nakon brijanja važna popratna njega, dobro je koristiti proizvode koji sadržavaju manju količinu alkohola ili ga uopće ne sadržavaju. Oni ne uzrokuju osjećaj peckanja na koži i pružaju koži optimalnu njegu.

 • NJEGA LICA

  1. Zbog čega je potrebno koristiti posebne proizvode za njegu kože muškaraca?

   Muška koža lica poprilično se razlikuje od ženske kože: deblja je do 30% i sadržava čvršću mrežu masnog tkiva (subcutis). Ona također ima veću sposobnost vezivanja vode pa zbog toga djeluje čvršće i zategnutije nego koža žena. Nije sklona isušivanju pa je stoga manje vjerojatno da će se na njoj pojaviti bore. 

   Koža muškaraca ima veći udio masnoća – mlađi muškarci stoga su skloniji pojavi akna i drugih nečistoća na koži. Sustav od 4 koraka koji je razvio istraživački NIVEA MEN tim– od čišćenja, brijanja i njege nakon brijanja do njege kože – posebno je osmišljen kako bi ispunio te posebne potrebe.

  2. Što je Q10?

   Q10 je koenzim koji se nalazi u koži i koji stanicama pruža energiju. Užurbani ritam i moderan način života, stres i drugi štetni utjecaji iz okoliša povećavaju potrebe kože za Q10. NIVEA MEN Q10 revitalizirajuća krema koži pruža taj važni koenzim koji omogućuje obnovu kože iznutra.

  3. Jesu li mi potrebni drugačiji proizvodi u zimi pri niskim temperaturama za razliku od ljeta?

   Niske temperature i zrak u grijanim prostorijama brže isušuju vašu kožu. S obzirom na povećane potrebe vaše kože za hidratacijom, bogatije kreme ne hidratiziraju samo kožu nego joj pomažu da tu vlažnost zadrži dulje pa su stoga preporučljive zimi. Osim toga, potreban je i niži zaštitni faktor od uobičajenog. Tijekom zimskog razdoblja preporučljiva je i uporaba bogate noćne njege za kožu lica.

  4. Zašto se ispod očiju javljaju tamni podočnjaci i vrećice te mogu li kreme za područje oko očiju pomoći?

   Tamne krugove ispod očiju i natečenost može uzrokovati nedostatak sna ili nezdrav način života. Mikrocirkulacija područja oko očiju vrlo je slaba, što vrlo lako može uzrokovati usporenje pražnjenja metaboličkog sustava. Nedostatak sna i konzumiranje alkohola može uzrokovati pojavu takvih neugodnih manifestacija koje se manifestiraju u obliku natečenosti ispod očiju. Krvne žile se šire kako bi se riješile tvari koje se ne mogu raspasti na manje dijelove. Budući da je koža oko očiju vrlo tanka (oko 0,5 mm u odnosu na 2 mm na drugim područjima kože), žile na tom području vidljive su kao tamno obojena područja.

   Umasirate li kremu s rashlađujućim učinkom na područje ispod očiju možete vidljivo smanjiti podočnjake ispod očiju i natečenost.

 • WEB STRANICA

  1. Zašto na ovoj stranici ne mogu pronaći proizvode za zaštitu od sunca ili druge losione za tijelo?

   NIVEA MEN stranica trenutačno prikazuje proizvode koji su posebno osmišljeni  za muškarce. Na našoj NIVEA stranici, www.NIVEA.hr, možete pronaći sve NIVEA proizvode za muškarce i žene.

  2. Zašto ne postoji lokalizirana NIVEA MEN stranica u mojoj zemlj?

   NIVEA MEN stalno radi na pružanju lokalnih NIVEA MEN stranica za sve zemlje. S obzirom na to da je riječ o projektu u tijeku, nadamo se kako ćemo u bliskoj budućnosti pokrenuti web stranicu za vašu zemlju.

  3. Zašto ne mogu vidjeti čitavj sadržaj na stanici? Zašto mi se prikazuje poruka o potrebnom Flash plug in?

   Kao i kod većine modernih web stranica, stranica NIVEA MEN koristi Macromedia Flash tehnologiju za odabrani sadržaj. Ako već nemate noviju verziju Flash plug-ina, možete ga besplatno preuzeti na www.adobe.com.

  4. Tekst na stranici nije pravilno prikazan. Nalazi se na krivom mjestu ili je isprekidan.

   Problemi s prikazom teksta mogu se javiti zbog postavki pretraživača (npr. prevelike veličine slova) ili možda koristite pretraživač za koji NIVEA MEN stranica nije pravilno optimizirana. Za najbolje rezultate koristite Internet Explorer 9.0 ili noviju verziju; Mozilla Firefox 12 ili noviju verziju; Safari 6 ili noviju verziju te Chrome 19 ili noviju verziju.

  5. Koristi li NIVEA MEN stranica tzv. "cookies"?

   NIVEA MEN koristi cookies na svojoj stranici kako bi olakšala navigaciju i omogućila korisnicima pohranu postavki ili preferencija. Svi cookiesi prestaju biti aktivni nakon šest mjeseci od posjeta NIVEA MEN stranici . Broj cookies na svom računalu možete ograničiti promjenom postavki pretraživača (vidi postavke pretraživača).